Aanmelden
| Wachtwoord vergeten? |

Advertentie plaatsen

Kasteel te koop voor 50 euro

Geplaatst 09, Apr, 2019, 22:07 € 50,00
Kasteel te koop voor 50 euro
Omschrijving
  • € 50,00
  • 09, Apr, 2019, 22:07
  • 19628 x

Kasteel te koop voor 50 euro

Kasteel te koop voor 50 euro

PARIJS - Altijd al als God in Frankrijk willen leven? Voor vijftig euro kan jij mede-eigenaar worden van een prachtig,

maar vervallen chateau in de Franse Dordogne.

Château de la Mothe-Chandeniers is een vervallen waterburcht in de buurt van het Franse Saumur.

Met een crowdfundingsactie hopen de oprichters van ’adopt un chateau’ het kasteel nieuw leven in de blazen.

Deze actie maakt het mogelijk om voor 50 euro per aandeel, mede-eigenaar te worden van het Franse kasteel.

Wil je mee doen kijk voor de crowdfundingsactie knop website voor alle info.

 

115 LANDEN HEBBEN DEELNEMEN!

VERSLAG VAN FRANKRIJK EN EUROPA!

DIT IS HISTORISCH! DANKJEWEL.

Het is klaar! 

Château de la Mothe-Chandeniers is nu eigendom van duizenden internetgebruikers van over de hele wereld . 

Door deze collectieve aankoop geloven we in het behoud en de ontwikkeling van de erfenis van morgen en bewijzen we dat de burgerzin altijd de grootste is.

Dank aan de duizenden anonieme mensen!

Laten we doorgaan! Op weg naar de laatste landing!

Let op: alle nieuwe deelnemers kunnen ook mede-eigenaar worden!

 

En als we de Mothe-Chandeniers hebben geadopteerd?

Hier is een zin die 40 dagen geleden is gelanceerd en waarvoor een immense impuls is gevormd, namelijk het deelnemen aan de verlossing van de meest romantische kastelen: La Mothe-Chandeniers in de Vienne.

En deze keer zonder veiling, omdat er een overeenkomst is bereikt met de eigenaar.

Een concept gecreëerd en mede ontwikkeld door: de Mothe - Chandeniers

 

Met de waardevolle steun van de vereniging van de Vrienden van de Mothe - Chandeniers .

* * *

Het project is een primeur ter wereld:  Dartagnans en adopteert een kasteel , zodat je de toekomstige multi-eigenaren van een kasteel kunt worden!

En jij bent de donor die de toekomst beslist!

Geïnspireerd door het verhaal, zowel romantisch, tragisch en diep geworteld in zijn grondgebied van de Mothe-Chandeniers, neemt Dartagnans een kasteel en de vereniging van de Vrienden van het kasteel bijeen om een ??groot project van redding van het kasteel voor te stellen. Dit is om het kasteel collectief te maken en de mede-eigenaars toe te staan ??voogden te worden.

Afgekocht in de vorm van SAS (Société par Action Simplifiée), zal elke donor aandeelhouder en dus mede-eigenaar van het kasteel zijn . We zijn van plan om een ??speciaal platform te creëren waarmee elke eigenaar de voortgang van werken, evenementen en projectvoorstellen kan volgen en een echt collaboratief en participatief project kan bouwen.

Om een ??verlaten ruïne te maken, is een collectief werk de beste manier om het in de loop van de tijd te beschermen.

Laten we het Château de la Mothe-Chandeniers een tweede leven geven door haar unieke aspect te behouden voor de wereld waarin erfgoed en natuur zich zullen vermengen met subtiliteit en harmonie.

Waarom de Mothe-Chandeniers?

Het kasteel van Mothe-Chandeniers, wereldwijd bekend, zit al vele jaren vast.

De onzekerheid rond de toekomst van dit niet-vermelde kasteel, het risico was te groot om de Mothe-Chandeniers verlost en geschoren door een ontwikkelaar te zien.

Sinds 2016 is er een nieuwe burgerbeweging rond La Mothe-Chandeniers ontstaan ??met de oprichting van een lokale vereniging die om onze hulp heeft gevraagd om een ??duurzame oplossing te vinden.

Het is rond dit project van redding, verankerd op zijn grondgebied, en immense mogelijkheden van rehabilitatie van de plaats die een kasteel adopteert en Dartagnans ervoor kozen om een ??collectief project te creëren.

In het licht van urgentie en onzekerheid hebben we niet het recht om te zwijgen. 

Al met al red het kasteel van Mothe-Chandeniers, om de magie van de plek te behouden.

Adoptie hoe werkt het?

Iedereen kan aandeelhouder worden.

Duizenden mensen toestaan ??om de leiding te nemen over het lot van zo'n monument is niet eenvoudig! Moeilijk om duizenden mensen door te geven aan de notaris ... We stellen u voor dit project te bouwen als een bedrijf waarvan elke donor een aandeel of meerdere aandelen bezit! Het bedrijf zal dan democratisch opereren, met een directiecomité, een jaarlijkse algemene vergadering en een stuurgroep.

Als het bedrag van 500 000 € wordt bereikt, zullen we een bedrijf opzetten met alle donoren die eigenaar van het monument zullen worden.  

De aandeelhouders zullen worden gevormd door de donoren die een extra € 1 zullen betalen voor de oprichting van het bedrijf.

 

Om eigenaar te worden, wat houdt het in?

De aansprakelijkheid is beperkt tot de bijdrage die zo weinig risico met zich meebrengt, en als er een probleem is (met name de urgentie van het werk), zal aan de aandeelhouders een nieuwe deelname worden gevraagd via een opening van het kapitaal. 

De verantwoordelijkheid van elke aandeelhouder is daarom beperkt tot het bedrag dat in de onderneming wordt geïnvesteerd, namelijk € 1.

Wie draagt ??het project?

 

Adopteer een kasteel  is een verenigingswet 1901 die tot doel heeft de kastelen in gevaar te redden en originele manieren te vinden om monumenten te doen herleven.

Ons ontwerp: een monument in gevaar is een monument dat een collectieve bestemming moet hebben. Maar ook een lokale bestemming. En daarom vertrouwen we op de vereniging van de Vrienden van Mothe-Chandeniers die de leiding heeft over het live maken van de site met onze hulp.

Dartagnans  is een digitaal bureau dat zich inzet voor de promotie en het behoud van erfgoed, cultuur en cultureel toerisme.

We hebben onze activiteit rond ons crowdfundingbureau, ons advies- en marketingbureau, ontwikkeld om het behoud van erfgoed vanuit innovatieve invalshoeken te presenteren.

De urgentie?

De aankoopprijs van het kasteel is 500 000 €, maar net zo goed om te zeggen dat het noodzakelijk is een programma van belangrijke restauratie  ! Verspreid over meerdere jaren, en dat zal dit iconische kasteel zeker redden! Neemt een kasteel aan en Dartagnans zal samenwerken met hun adviserende architecten, mede-aandeelhouders en overheidsdiensten om dit restauratieproject uit te voeren.

Niveau 1: 500.000 €.

500 000 € voor de aankoop van het kasteel, het bijgebouw en een deel van het land.

 

Niveau 2: 650.000 €. 

Dat is € 150.000 meer dan Tier 1-cut op de volgende manier:

30 000 € voor de open plek en de architecturale studie van de veiligheid van het kasteel

20 000 € voor de doos "Mijn deel van het kasteel"

36 600 € voor de kosten in verband met de aankoop (notarissen, registratierechten, enz.)

€ 33.400 voor fondsenwervingskosten

€ 30.000 voor de juridische structurering, het opstellen van de artikelen van de SAS en de intrede van duizenden aandeelhouders

 

Niveau 3: 750 000 €. 

Dat is € 100.000 meer dan niveau 2, gesneden op de volgende manier:

100.000 € voor het eerste beveiligingswerk

 

Niveau 4: € 1.000.000. 

Dat is 250.000 € meer dan niveau 3, op de volgende manier gesneden:

€ 250.000 voor beveiligingswerkzaamheden

Deze eerste fondsenwerving is van fundamenteel belang om dit grote project voor collectieve aankoop snel en op een duurzame manier te lanceren!

 

Als we meer dan 1 miljoen euro overschrijden

Het geld wordt gebruikt voor veiligheids- en herstelwerkzaamheden.

We schatten dat het totale werkbudget ongeveer 3 miljoen euro bedraagt.

De technische fiche

We hebben een technische notitie geschreven over het project dat we ons voorstellen in het Chateau de la Mothe-Chandeniers, waarin de belangrijkste pijlers van beveiliging, ontwikkeling en bedrijfsplan tot 5 jaar worden gepresenteerd.

Dit formulier is toegankelijk door hieronder te klikken:

Technische fiche

 

De Mothe-Chandeniers

Het kasteel van La Mothe-Chandeniers, waarvan de oorsprong teruggaat tot de 13e eeuw en waarschijnlijk nog eerder, het symbool van de romantiek, is een geïnspireerde en inspirerende plek.

Vanaf 1650, toen François de Rochechouart verbleef na de Fronde, wordt het kasteel een plaats waar een echte rechtbank bijeenkomt. In 1668 moet hij de Mothe aan zijn schuldeisers overlaten. In 1776 is het René Charles de Maupeou, vice-kanselier en bewaker van de zegels van Frankrijk, die La Mothe recupereert. Het markizaat wordt bevestigd onder de naam Maupeou bij brievenoctrooi van juli 1767.

Waarschijnlijk geplunderd en verlaten tijdens de revolutionaire periode, was het nodig om te wachten op François Hennecart, een rijke Parijse ondernemer, die het kocht in 1809 en het en zijn omgeving herstelde: grachten werden gegraven, steegjes getrokken, een wijngaard geplant . Hennecart heeft echter veel van het middeleeuwse gebouw behouden. In 1857 onderneemt Baron Edgard Lejeune, schildknaap van keizer Napoleon III, rond 1870 een grootschalige reconstructie van de romantische smaak. Deze reconstructie transformeert het kasteel, omdat de Engelse architect die verantwoordelijk is voor de werken is geïnspireerd door de kastelen van de Loire.

Op zondag 13 maart 1932, toen Baron Robert Lejeune net de centrale verwarming had geïnstalleerd, brak er een hevig vuur uit. Brandweerlieden uit de hele regio kunnen rampspoed niet voorkomen. Een artikel in Le Figaro betreurt, op het moment, vernietigde rijkdom, "een bibliotheek van zeldzame boeken, Gobelins wandtapijten, antieke meubels en waardevolle schilderijen. "

In 1963 kocht de gepensioneerde industrieel Jules Cavroy het landgoed van de weduwe van Baron Lejeune om een ??proefboerderij te worden. 

Later ingewisseld, zal het uiteindelijk jarenlang in de steek worden gelaten en zal de natuur haar rechten op elk onderdeel terugnemen.

Welke projecten moeten na de adoptie worden voorgesteld?

Wij geloven in collectieve macht en we willen dat JIJ, de toekomstige eigenaren, collectief en democratisch beslist over de toekomst van het kasteel.

Residentie van de kunstenaar? Innovatieve en populaire culturele plek? 

We willen dat het kasteel een symbool wordt van collectieve, creatieve expressie en, uiteraard, het behoud en de verspreiding van erfgoed en cultuur.

Het kasteel is in de verbeelding van velen de romantische ruïne bij uitstek. Het is daarom belangrijk dat het project van hergebruik in verband wordt gebracht met deze notie van magische plaats, aantrekkelijk, boeiend, wat tegenwoordig een symbool is voor vele enthousiastelingen.

Het is volgens ons essentieel om het Château de la Mothe-Chandeniers in zijn groene omgeving te houden. We willen dat het een uniek kasteel blijft in de wereld waar erfgoed en natuur zullen samensmelten.

Het is ook essentieel om het te beveiligen zodat bezoekers veilig kunnen binnenstappen en dit meesterwerk kunnen beschouwen dat door de natuur wordt geabsorbeerd.

Ons projectvoorstel is gebaseerd op twee assen: 

 1. Ontwikkel de bijgebouwen om een ??plaats van welkom en leven te creëren

Het is van essentieel belang voor het project om een ??basiskamp om het bedrijf te ontwikkelen hebben, zal een deel van de afhankelijkheden worden gewijd aan de ontwikkeling van de ontvangstruimten, werk- en ontvangen van bezoekers. 

2. Beveilig het kasteel om toegang te krijgen tot het grote publiek en evenementen: 

 Na de brand van 1933 verdwenen bijna alle daken, slechts twee torens behouden nog steeds een deel van hun dakbedekking en dakbedekking. De prioriteit zal zijn om uit het water van deze twee torens te komen. Het zal ook nodig zijn om de hoge muren te controleren en te stabiliseren.  

 In een tweede fase zullen we vragen om een ??veiligheidsstudie van een erfgoedarchitect. Zelfs als het kasteel niet geclassificeerd is, denken we dat het als een beschermd monument moet worden behandeld en dat een bredere reflectie op de monumenten in gevaar moet worden uitgevoerd op de Mothe-Chandeniers: hoe een ruïne in de 21e eeuw te herstellen . 

Hoe ontwerp je een uit het water - intelligente lucht die wacht op een completere restauratie of ontwikkeling van het participatieve project?

Hoe de toegang tot de site gedeeltelijk garanderen om te beginnen met haar "exploitatie" en het mogelijk maken om het monument dat vele geheimen en schatten verbergt te muse- ren en te bestuderen?

Hoe te denken over de ontwikkeling van de directe omgeving en de reïntegratie van het kasteel in zijn omgeving?

 Deze vragen zullen op een collaboratieve manier worden beantwoord met de eigenaren, de vereniging en de partners.

De Mothe-Chandeniers moeten veel meer zijn dan een kasteel, het moet een symbool worden van ons vermogen om anders over erfgoed te denken. 

 

Een levensvatbaar en duurzaam economisch project

Zoals in elk bedrijf, worden de jaarlijkse vergoedingen en onkosten door het bedrijf gedragen. Ook is er geen verplichting voor aandeelhouders om bij te dragen aan de bedrijfskosten en het werk. 

Het is in deze logica dat we een levensvatbaar en duurzaam economisch project willen opbouwen om inkomsten te genereren. 

We zien het kasteel als een product en niet als een last.

Onze doelstellingen zullen zijn om een ??echte economische activiteit te creëren die is geworteld in zijn territorium. Verschillende voorstellen voor ontwikkelingsassen: 

1) Het kasteel  : in eerste instantie is het zelfvoorzienend en het is het belangrijkste element van ons project. We willen de ruïne heel snel beveiligen, zodat we hem voor het bezoek kunnen openen. Ons doel is om 50.000 bezoekers te bereiken  in 2021  en  70.000 in 2022 .

2) Evenementen  : de droomomgeving van Château de la Mothe-Chandeniers leent zich uitstekend voor het organiseren van evenementen zoals geluid en licht, historische re-enactments of tentoonstellingen. 

3) Filmverhuur  : veel productiebedrijven (bioscoop en tv) hebben al contact met ons opgenomen om het kasteel te huren. 

4) Ecologie  en duurzame ontwikkeling  : het kasteel ligt op een rijk grondgebied. We willen dat haar activiteit deel uitmaakt van een lokale aanpak met betrekking tot projecten, actoren die al aanwezig zijn of in wording zijn. Het kasteel is ook een verbinding tussen steen en natuur, we willen deze link behouden in onze benadering. 

 

Een samenwerkingsplatform voor aandeelhouders 

We zullen vanaf begin 2018 een gezamenlijk internetplatform lanceren 
waarin elke aandeelhouder zijn ideeën kan geven en zijn diensten kan aanbieden. Het 
doel is om alle talenten en goede ideeën te identificeren.


Dit platform maakt het ook mogelijk om tijdens de vragen van het 
directiecomité te stemmen voor de hoofdoriëntaties die aan het project voor het lopende jaar moeten worden gegeven 
: budget, veiligheid, openstelling voor het publiek, oprichting van evenementen, enz.
 

Ten slotte zal dit samenwerkingsplatform de juridische ondersteuning zijn voor alle 
gewone en buitengewone aandeelhoudersvergaderingen. 
Elk juridisch document zal online beschikbaar zijn en elke aandeelhouder zal worden 
uitgenodigd om voor of tegen een resolutie te stemmen.

 

Partners!

Het bouwen van een project is ook om partners te vinden die de duurzaamheid van onze actie garanderen. Omdat het project op zeer korte tijd van start gaat, lanceren we ons netwerk nu op zoek naar institutionele partners.

Adopt a Castle  is een vereniging die tot doel heeft de kastelen in gevaar te redden en originele manieren te vinden om monumenten te doen herleven.

Dartagnans  is een Franse startup die innovatieve concepten rond conservering en erfgoedontwikkeling creëert.

De  Vrienden van Mothe-Chandeniers  is een vereniging opgericht in 2016 die vecht om het kasteel te behouden.

Hoe dit project te ondersteunen?

-  door een online donatie  op deze pagina, na registratie en verbinding op  www.dartagnans.fr

-  via overschrijving  op deze pagina, na registratie en verbinding op  www.dartagnans.fr

- door  een cheque te sturen  (naar de bestelling van Adopte a Castle ), door  uw e-mailadres op te geven en na te denken over het  toevoegen van 6 € / doos voor verzendkosten , naar het volgende adres:

Dartagnans

Platteland Chateau de la Mothe-Chandeniers

14 rue Crespin du Gast

75011 Parijs Frankrijk

 

 

DANKJEWEL

Wil je mee doen kijk voor de crowdfundingsactie knop website voor alle info.

Website

Locatie


Biedingen
  • Er zijn nog geen biedingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

Neem contact op

Om contact met de adverteerder op te kunnen nemen, dient u ingelogd te zijn.

Registreren?

Wachtwoord vergeten?

Boerderijhuren


Compressor kopen?
Deze website maakt gebruik van cookies.

Akkoord