Aanmelden
| Wachtwoord vergeten? |

Advertentie plaatsen

Belastingdienst is watching you op Marktplaats, Ebay en Facebook

Geplaatst 17, Mar, 2019, 21:39 Zie omschrijving
Belastingdienst is watching you op Marktplaats, Ebay en Facebook
Omschrijving
  • Zie omschrijving
  • 17, Mar, 2019, 21:39
  • 256798 x

Belastingdienst is watching you op Marktplaats, Ebay en Facebook

Je maakt een paar mooie foto’s van je spullen die je wilt verkopen en plaatst ze op internet of biedt bijvoorbeeld jouw diensten als boekhouder, kapster, visagiste, schilder of fotograaf aan en wacht totdat er een geinteresseerde zich meldt…

Verkopen via Marktplaats, Ebay en Facebook

Het kan ook zijn dat jij bijvoorbeeld jaren bezig bent geweest met het bakken van taarten of het naaien van kleding voor vrienden en kennissen en nu besluit deze op Facebook te koop aan te bieden. Kan dit kwaad? Ja, dit kan kwaad wanneer je met je handel op internet de kost probeert te verdienen. De Belastingdienst kan je namelijk kwalificeren als ondernemer en de ontvangen inkomsten belasten.

De kost verdienen via Marktplaats, Ebay en Facebook

Wanneer is er sprake van de kost verdienen? Indien jij één keer per jaar iets te koop aanbiedt op Marktplaats, Ebay of Facebook zal dit niet zo snel problemen met de Belastingdienst opleveren.
Mocht jij wekelijks, dan wel maandelijks spullen of diensten tegen een vergoeding aanbieden, dan loop jij het risico dat de Belastingdienst jou als ondernemer kwalificeert en jou een naheffingsaanslag met een eventuele boete oplegt. Mensen die een uitkering ontvangen van het UWV of de gemeente lopen daarnaast het risico dat ze gekort worden op hun uitkering of deze volledig kwijtraken.

Wanneer ben ik ondernemer?

De vraag die zich met enige regelmaat opdringt is: wanneer ben ik ondernemer?
Verkoop jij bijvoorbeeld online taarten, cupcakes, toetjes, jurken, sieraden of bied jij jouw diensten als kapster, visagiste, boekhouder, logo ontwerper en websitebouwer aan en kun jij hieruit winst verwachten? Dan is er sprake van inkomsten waar jij mogelijk inkomstenbelasting over moet betalen.
De inkomstenbelasting kent drie soorten inkomsten:
• winst uit onderneming;
Bij winst uit onderneming geldt o.a. dat het aannemelijk moet zijn dat je met je producten of diensten winst gaat genereren en niet structureel verlies gaat maken, dat jij je onderneming zelfstandig drijft en voldoende tijd aan je onderneming besteedt.
• loon uit dienstbetrekking en
Is de vergoeding die jij voor je werkzaamheden dan wel opdracht ontvangt van je opdrachtgever die als werkgever wordt gekwalificeerd
• resultaat uit overige werkzaamheden
Zijn de inkomsten die bijvoorbeeld naast een dienstbetrekking worden verdiend.
Een loodgieter die weleens in het weekend bijklust of een coach die af en toe lezingen en workshops geeft en niet als ondernemer zijn gekwalificeerd dienen ook belasting te betalen over de ontvangen vergoedingen.

Opsporingsmethode via Marktplaats, Ebay en Facebook

Hoe spoort de Belastingdienst jou op? De Belastingdienst scant regelmatig het internet, om zicht te krijgen op ondernemersactiviteiten. De belangstelling is ingegeven door de grote hoeveelheid producten die via (verkoop)sites worden aangeboden. De Belastingdienst meent, dat een deel van deze handel is toe te rekenen aan particuliere handel, maar door de particulieren bewust niet in de aangifte inkomstenbelasting wordt opgegeven. De Belastingdienst heeft onlangs met Marktplaats een overeenstemming bereikt inzake het overhandigen van onder andere gebruiksnamen, telefoonnummers, adresgegevens, IPadressen en bankrekeningnummers. Naast Marktplaats heeft de Belastingdienst ook belangstelling voor onder andere Ebay en Facebook. De Belastingdienst wil kijken of en hoe een ondernemer bij hen geregistreerd staat en op welke manier er aan de fiscale verplichtingen wordt voldaan.

Privacy schending door Belastingdienst?

De Belastingdienst kondigde eerder aan, dat zij altijd op zoek zijn naar methodes om belastingontduiking tegen te kunnen gaan. Ook wanneer de methodes de privacy van de burgers schenden zal de Belastingdienst deze toepassen. Afgelopen zomer diende zich een rechtszaak van de Belastingdienst tegen het parkeerbedrijf SMS Parking bij het gerechtshof. SMS Parking, welke haar klanten met hun telefoon parkeergeld laat betalen, weigerde gegevens van de klanten met de Belastingdienst te delen, omdat de privacy van de klanten geschonden zou worden.
De Belastingdienst besloot hierop naar de rechter te stappen en heeft nadat het de zaak bij de rechtbank had verloren de zaak bij het gerechtshof met succes gewonnen. SMS Parking moet de gegevens van de klanten met de Belatingdienst delen, omdat het algemeen belang zwaarder weegt dan de privacy van de klanten. De Belastingdienst voerde namelijk aan, dat zij met behulp van de gegevens van SMS Parking wil controleren of leaserijders niet méér privékilometers maken dan zij via hun rittenadministratie hebben opgegeven.

Advies adverteer meer op onbekende websites 

Marktplaats omzeilt zelf ook de Nederlandse belasting en ze geven de kleine man even door aan de belastingdienst hoe krom kan je het bedenken.

Website

Locatie
Vergelijkbare advertenties
'Marktplaats van het Noorden' is terug in Business

'Marktplaats van het Noorden' is terug in Business

'Marktplaats van het Noorden' is terug en omline.BESCHRIJVINGWelkom in deze groep; om één en ander soepel te laten verlopen zijn er een aantal regels opgesteld.Wij raden jullie dan ook aan deze te lezen en daar naar ...

Zie omschrijving
Particulier
Nederland
FIOD  Belastingdienst is watching you op Marktplaats 

FIOD  Belastingdienst is watching you op Marktplaats 

Een extra zakcentje is mooi meegenomen.Maar wanneer moet je bijverdiensten opgeven aan de Belastingdienst?En hoe wordt dat gecontroleerd? Het AD legt uit.Wat steek je hiervan op? Of je extra inkomsten moet opgeven bij fiscus hangt af van ...

Zie omschrijving
Particulier
Nederland
Kringloop goederen gezocht gevraagd leuke inbreng

Kringloop goederen gezocht gevraagd leuke inbreng

Kringloop Noordwolde Online info kijk via facebook.Kringloop goederen gezocht gevraagd leuke landelijke inbreng en u krijgt er ook nog voor betaald Kringloop Noordwolde gemeente Weststellingwerf Online kijk even op onze Facebook pagina dan ...

Zie omschrijving
Particulier
Nederland
Undercover op het Web kopen en verkopen het kan

Undercover op het Web kopen en verkopen het kan

Undercover op het Web kopen en verkopen het kan ook in NederlandUndercover het Web opSurfen op het World-Wide Web lijkt een van de meest anonieme manieren om informatie te vinden. Je hoeft de straat niet op, niemand ziet je, en er is geen ...

Zie omschrijving
Particulier
Nederland


Biedingen
  • Er zijn nog geen biedingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

Neem contact op

Om contact met de adverteerder op te kunnen nemen, dient u ingelogd te zijn.

Registreren?

Wachtwoord vergeten?

Boerderijhuren


Compressor kopen?
Deze website maakt gebruik van cookies.

Akkoord